Scholing diabeteszorg en Ramadan in de praktijk.Dit jaar start de Ramadan op 22 maart. Zowel voor diabetespatiënten als hun zorgverleners is deze vastenmaand een uitdaging. Religieuze, sociale en persoonlijke factoren spelen een rol bij het besluit wel of niet te vasten.

Uit een recent onderzoek van ZONMw (2020) naar opvattingen rondom het vasten van diabetespatiënten met een Turkse of Marokkaanse afkomst, blijkt ook duidelijk hoe van het advies van de huisarts maar een van de factoren is, waarop dit besluit genomen wordt en besproken met de praktijkondersteuner.

Al 14 jaar worden in onze regio zorgconsulenten ingezet door huisartsen en vooral POH’s om in gesprek te gaan met individuele islamitische patiënten over problemen door het vasten.  

Gebrek aan inzicht in de risico’s is een rode draad in de gesprekken die zorgconsulenten hebben. Vanuit hun ervaringen organiseren Interculturele zorgconsulenten een bijscholing voor medewerkers van huisartsenpraktijken en diëtisten.
                                        

Zonder kosten en zonder accreditatie.

Wanneer: Op maandag 13 maart van 17.30 uur tot 20.30.

Plaats: Prinsemarij,                                                                                    Nassauweg 4   3314 JR Dordrecht 

Uiteraard met Turkse linzen soep en broodjes

Wilt u zich aanmelden, download dan onderstaand formulier en mail dit ingevuld aan ali@azc-dordrecht.nl 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ali Kaya: 06 44 05 32 29


Aanmeldformulier: